Mönninghoff

106 Years of Movement

Mönninghoff is een toonaangevende specialist in high-precision aandrijfelementen en een technologische partner voor de ontwikkeling van buitengewone en uitdagende power transmission projecten.

Met hun aandrijftechnologie biedt Mönninghof oplossingen voor diverse toepassingsgebieden, zoals bijvoorbeeld voor medische robots, fail-safe veiligheidstoepassingen voor lucht- en ruimtevaart, verpakkings- en drukmachines of in aandrijflijnen van mobiele applicaties.

Het product assortiment van Mönninghoff bestaat uit:

  • Koppelingen
  • Askoppelingen
  • Koppelbegrenzers
  • Remmen
  • Lineaire aandrijvingen/ voice coil actuators
  • Systeemoplossingen

Koppelingen

Er is een enorme verscheidenheid aan mogelijke koppelingsontwerpen. Verschillende elektromagnetische en pneumatische werkingsprincipes gecombineerd met de aanpasbaarheid van Mönninghoff’s producten, creëren voor iedere toepassing een mogelijke koppeling.

Askoppelingen

De askoppelingen van Mönninghoff worden gebruikt voor de compensatie van uitlijnfouten tussen twee aseinden, de compensatie van schokken of trillingen in de drive train shaft. Mönninghoff biedt bovendien klantspecifieke ontwerpen met hoge technische eisen aan de askoppelingen, waarmee zij zich tevens onderscheiden van gestandaardiseerde fabrikanten.

Koppelbegrenzers

De koppelbegrenzer van Mönninghoff kan zeer nauwkeurig worden ingesteld op een vooraf gedefinieerde koppelwaarde. In geval van overbelasting zal de koppelbegrenzer uitschakelen of slippen om de aandrijflijn te beschermen tegen schade.

Remmen

Mönninghoff veiligheidsremmen bieden hoge koppels, zelfs in de kleinste inbouwruimte. Het compacte design is vaak vereist voor toepassingen met hoge prestaties, bijvoorbeeld in de robotica.

Lineaire aandrijvingen/ voice coil actuators

Mönninghoff voice coil actuators zijn niet-gecommuteerde, tweepolige lineaire actuatoren met een gedefinieerd slagbereik. Een rechte beweging met constante of variabele kracht wordt bereikt. Door de actuator in twee richtingen te bewegen kunnen specifieke bewegingspatronen worden uitgevoerd.

Systeemoplossingen

De complexe hightech oplossingen van Mönninghoff voldoen optimaal aan de eisen van uw toepassing. Eltrex en Mönninghoff ontwikkelen samen met u een individueel op maat gemaakt aandrijfsysteem dat bestaat uit meerdere aandrijfelementen.

Download: Overview of Mönninghoff products