Gevolgen van de wereldwijde Corona pandemie

Aan het begin van 2021 is de elektronica- en apparatenbouwindustrie geconfronteerd met een wereldwijd tekort aan cruciale componenten. De oorzaken van deze tekorten liggen vooral in een combinatie van enerzijds de effecten van het Covid-19 virus op de productie bij belangrijke leveranciers, anderzijds een globaal tekort in de fabricage van halfgeleiders en ruwe materialen alsmede de groei in de vraag naar applicaties gebaseerd op deze technologie. Dit is een wereldwijd probleem en heeft invloed op alle leveranciers van elektronische componenten en eindproducten, in alle sectoren.

Tegelijkertijd zien wij dat als gevolg van de globale pandemie de druk op de capaciteit van het internationale vrachtvervoer, zowel zee- als luchtvracht, fors toeneemt. Dit heeft een duidelijk merkbare negatieve invloed op de leveringsketen in tijd en zorgt voor forse prijsstijgingen voor het transport van goederen.

Wat is hiervan het directe gevolg?

  • Aanzienlijke toename van levertijden;
  • Prijsstijgingen; zowel op component niveau als in transport;
  • Onzekere leverbaarheid van elektronische en mechanische componenten door onvoorziene vertragingen.

We willen onze relaties bewust maken van deze onvoorziene situatie en de mogelijke vertragingen in leveringen op voorhand benoemen, zodat er rekening gehouden kan worden met uw productie- en levertijden. Eltrex Motion en al haar medewerkers zullen alles in het werk stellen om de impact zo klein mogelijk te houden.


Warning: realpath(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/home/www/www.eltrex-motion.com:/usr/share/php:/home/www/errorpages) in /home/www/www.eltrex-motion.com/www/wp-includes/functions.php on line 2101