NiLAB Lineaire Motoren

Miniatuur Lineaire motoren voor de voedings- en farmaceutische industrie

De compacte lineaire motoren van NiLAB zijn onder andere door hun performance en afwerking een complete oplossing voor de farmaceutische, medische en algemene machine-industrie. Deze NLH-serie scoort door zijn compactheid, met flensafmetingen beginnend bij 15x34mm tot 35x63mm. De lineaire motor bestaat uit een krachtige 3-fasige wikkeling, een in de industrie standaard SIN / COS 1 Vpp encoder en een rotor vervaardigd uit roestvrij staal AISI 304. Er zijn 6 verschillende modellen die ook mede de kracht bepalen, uiteenlopend van 0,6 N tot 20 N (continue) en piekkrachten tot 6 keer deze waarden. De geïntegreerde encoder garandeert compatibiliteit met elke servoaandrijving die op de markt verkrijgbaar is. De voeding van deze motoren biedt een breed bereik van 24 VDC tot 48 VDC.

Het belangrijkste aspect waarom deze serie motoren interressant is voor de voedings- en farmaceutische industrie, is de afwerking met G.H.A.®-coating. Het is een van de meest geavanceerde en innovatieve technologieën die worden gebruikt voor de behandeling van aluminiumlegeringen. Het oppervlak van de aluminiumlegering wordt eerst behandeld door middel van anodische oxidatie met een dikte van 10 tot 200μ, gevolgd door een afdichting van de microporiën van zilverionen (Ag +). Anodische oxidatie is de meest geschikte, beschermende behandeling voor aluminiumlegeringen, omdat deze niet kan worden verwijderd. De G.H.A.®- werkwijze (Golden geanodiseerd) is gepatenteerd (octrooi EP1207220).

De voordelen van G.H.A.® behandeling zijn

  • Hoogste corrosieweerstand
  • Hoge antibacteriële en antischimmelprestaties (bactericide)
  • Antistatisch
  • Hoge warmtegeleidingsvermogen
  • Grote hittebestendigheid
  • Grote slijtvastheid en hardheid 500-600 HV
  • Geschikt voor direct contact met voedsel

Aluminiumlegeringen met G.H.A.®-behandeling zijn in veel gevallen een uitstekend alternatief voor dure legeringen zoals titaniumlegeringen of roestvrij staal. De motoren uit de NLH-serie, met de innovatieve G.H.A.®-coating, zijn daarom zeer interessant voor gebruik in onder andere de voedings- en farmaceutische industrie.