Kogelomloopspindels Voorzien In Maximum Belasting Capaciteit En Een Langere Levensduur In Een Compact Ontwerp

Thomson Industries, Inc. heeft een kogelomloopspindel geïntroduceerd die meer dan 2 keer de laadcapaciteit van een standaard kogelomloopspindel heeft. De nieuwe kogelomloopspindels kunnen meer dan de dubbele capaciteit aan, of leveren 10 keer zoveel levensduur vergeleken met de standaard kogelomloopspindels maar met dezelfde prestatie punten. In aanvulling op de vernieuwde kogelomloopspindels bieden ze nog steeds de onderscheidende Duits ontworpen precisie, hoge betrouwbaarheid en hoge stevigheid. Kogelomloopspindels die zwaar belast kunnen worden zijn ideaal voor veeleisende motion control toepassingen zoals spuitgieten, persen en grote fabricage apparatuur.

Door toename van de kogel grootte en het optimaliseren van de kogelbaan, biedt Thomson nu een kogelomloopspindel die meer dan twee keer de capaciteit heeft dan een vergelijkbare standaard kogelomloopspindel. Omdat roller screws een moer hebben die bijna 50% groter en 150% de prijs is van een vergelijkbare kogelomloopspindel voor zware belastingen, hebben motion control system ontwerpers nu een aantrekkelijke mogelijkheid om kosten te reduceren en prestaties te verbeteren.

Thomson’s kogelomloopspindels voor zware belastingen hoeven minder vaak vervangen te worden, waardoor onderhoudskosten aanzienlijk worden verminderd. Dit biedt een ideale kans om roller screws of hydraulische systemen te vervangen waarbij de assen accuratesse vereisen, een veilige verplaatsing van zware lasten, lange en betrouwbare levensduur en een minimum aan onderhoud.
Voorbeelden van applicaties waarvoor de vernieuwde ball screw ideaal zou zijn:
• Grote fabricage apparatuur, inclusief molens, waterjets, plasma snijders, automatische las machines, die de beweging controleren op de horizontale- en verticale assen.
• Spuitgieten en metaalvervaardiging, waar kogelomloopspindels zware ladingen aan kunnen bij een korte slag en met hoge precisie.
• Metaal persen en vormtoepassingen, inclusief persen voor het maken van klinknagels, servopers systemen, buizen buigmachines, plaatbuigmachines, testopstellingen en richtmachines.
• Een groot aanbod aan andere applicaties, inclusief werktuigmachines, hefinrichtingen, grote kleppen, en high-load actuatoren.
Thomson’s kogelomloopspindels voor zware belastingen zijn beschikbaar in lengtes tot 15m en met enkele of dubbele moeren. Ze zijn er in standaardmaten tot 160mm in diameter, met een dynamische belastingcapaciteit tot 1,440kN. Voorspannings mogelijkheden zijn beschikbaar op aanvraag en Thomson zal de kogelomloopspindel aanpassen om aan klantspecifieke applicaties te kunnen voldoen. Ze voorzien in een soepele, rustige beweging bij hoge snelheden over een lange levensduur. De nauwkeurigheid van de spoed is tot 12 µm/300 mm.