Washdown bij flessenvul automatisering

washdown flessenvul automatisering

Lineaire kogellagers bij flessenvul machines zijn de bottleneck

Een fabrikant van flessenvul machines ervaarde na het schoonmaakproces van zijn machines problemen met de lineaire kogellagers. Het reinigingsmiddel dat werd gebruikt, haalde de smering uit de lineaire kogellagers weg. Toen de smering verwijderd was uit de componenten en van de oppervlakten, kwamen de lagers vast te zitten op de as. Het effect was desastreus voor zowel de lagers als de assen. Naast de kosten voor het vervangen van deze onderdelen was er ook een aanzienlijke stilstand van de machine, wat resulteerde in een significant lagere productie.

De oplossing

Simplicity® glijlagers werden als een effectief alternatief gebruikt voor lineaire kogellagers. Eltrex Motion heeft deze oplossing al meerdere keren succesvol toegepast in veel washdown-toepassingen in de voedingsmiddelenindustrie. De glijlager Frelon®-voeringen produceren een microscopische overdracht van een dunne laag die een soepele interactie tussen het lager en de as creëert. Dit zorgt voor de zelfsmerende eigenschap van Frelon op Frelon. Simplicity-glijlagers zijn ook ontworpen om deeltjes van de assen te vegen, dus afdichtingen zijn niet nodig. Het regelmatig vastlopen van het lineaire lager op de as wordt nu voorkomen.

Resultaten / ROI

De reactie van de klant op de Eltrex Motion oplossing om Simplicity glijlagers te gebruiken in deze ruwe omgeving was zeer positief. Het lager is in staat om zonder smering te bewegen, de assen te beschermen en een lange levensduur te bieden binnen washdown-gebieden. Het zal deze vulmachine fabrikant een verbeterd alternatief voor kogellagers blijven bieden. Onderaan de streep is een verlaging van de totale kosten gerealiseerd door het gebruik van de lagers van PBC Linear.

Menu