Eltrex Motion wordt lid van Breda Robotics

Breda, 14 juni 2022 – Afgelopen mei is Eltrex Motion, specialist in aandrijf- en positioneertechniek en onderdeel van de internationale Eight Lakes group, lid geworden van Breda Robotics.

Breda Robotics is een initiatief van diverse roboticabedrijven, Avans Hogeschool, de gemeente Breda en REWIN. Samen willen zij middels een Smart Industry Fieldlab robotisering in West-Brabant stimuleren. Bovendien willen ze graag een oplossing bieden voor het tekort aan technische talenten in de regio.

Middels Breda Robotics wordt een ecosysteem gecreeërd waarbij diverse stakeholders in de regio aan elkaar gekoppeld worden om samenwerking te stimuleren en vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. De organisatie fungeert als proeftuin voor innovatieve oplossingen van roboticabedrijven, onderwijs en lectoraat. Dit doen zij door het testen van opstellingen, het delen van kennis via actieve workshops en onderzoek naar nieuwe oplossingen voor vraagstukken uit verschillende branches zoals zorg, scheepsmanagement, bouw, infra, maintenance en meer.

Connectie met de regio

Eltrex Motion is een speler binnen deze diverse branches en wil daarom graag de technische talenten van morgen aanspreken en enthousiasmeren voor robotisering en automatisering. Coen Waltman, Director Eltrex Motion: ”Met onze deelname aan dit Smart Industry Fieldlab komen wij op laagdrempelige manier in contact met meerdere stakeholders, studenten en toeleveranciers in de regio. Door diverse krachten te bundelen kunnen wij op een constructieve manier aan hun ontwikkeling bijdragen.“