Eltrex Motion - Lineaire Aandrijving

Lineaire Aandrijving

Lineaire bewegingstoepassingen komen we werkelijk overal tegen. Ze variëren van relatief eenvoudig, zoals een voordelige stoelactuator in een personenauto tot een complex meerassig systeem, compleet met besturing voor b.v. een closed-loop regeling.

Hoe eenvoudig of complex het lineaire bewegingssysteem ook is, op het meest basale niveau hebben ze allemaal één ding gemeen. Het verplaatsen van een object of belading over een lineaire afstand in een bepaalde hoeveelheid tijd, waarbij een lineaire geleiding en een lineaire aandrijving worden gebruikt om bewegingen met verschillende variabelen en complexiteit te regelen.

Met andere woorden, alles wat in een rechte lijn moet gaan, is een lineaire beweging. Eltrex beantwoord al uw vragen rondom lineaire aandrijvingen, zowel eenvoudig als complex. Onze productspecialisten helpen u uw design snel om te zetten naar de best denkbare oplossing, vanaf ontwerp, via prototyping en testing naar het eindproduct.

Voorbeelden van Lineaire Toepassingen:

Medische sector

In de medische sector worden heel bijzondere eisen gesteld aan de applicaties die er worden toegepast. Hygiëne, precisie, stof- en waterbestendigheid zijn daar maar enkele van. Enkele medische toepassingen zijn behandel-tafels, röntgen apparatuur, MRI- en CT-scanners en tandartsstoelen.

Laboratorium Automatisering

Ook in laboratoria worden steeds meer applicaties geautomatiseerd. Dat vraagt om grote precisie en een hoge mate van controle, want de kleinste afwijkingen kunnen een groot gevolg hebben voor de uitkomsten van tests en andere toepassingen.

Gebouwen en meubilair

In winkels, luxe jachten, hotels, musea en theaters vind je veel lineaire bewegingen. Maar ook thuis vind je toepassingen zoals hoogteverstellingen van werkbladen in de keuken of in hoogte verstelbare bureaus.

Aerospace

Lineaire bewegingstoepassingen vinden we overal in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Vliegtuigstoelen, apparaten en uitrusting die op luchthavens worden gebruikt, evenals extractie van uitschuifbare componenten in vliegtuigen.

Packaging en industrie

De behoefte aan lineaire beweging kan nodig zijn voor het positioneren van ladingen, palletiseren, verpakken, pick-and-place-bewerkingen, vulbewerkingen en geautomatiseerde magazijnen. Maar ook in de industrie kom je veel lineaire bewegingen tegen zoals snijmachines en verfmeng-machines.

Agrarische industrie

In de agrarische wereld worden ook veelvuldig lineaire toepassingen gebruikt. Dit is veelal hydrauliek maar steeds vaker zien we de vraag naar elektrische oplossingen. Het wordt b.v. toegepast als hoogteverstelling om het gewas op de juiste hoogte te kunnen oogsten, het inklappen van b.v. veldspuitmachines of bij kunstmeststrooiers om de dosering te kunnen regelen.

Verwante Producten

Meer weten over lineaire aandrijving?