Elektrische kabelhaspels & roterende vloeistof koppelingen

Sleepringen

Er zijn enorm veel soorten kabelhaspels, van eenvoudige toepassingen voor huishoudelijk gebruik tot complexe toepassingen in havens en offshore-olieplatforms.

De overeenkomst tussen beiden soorten kabelhaspels is, ongeacht de uiteindelijke toepassing, het gebruik van een slip ring ook wel sleepring genoemd. Kabelhaspels transporteren normaal gesproken stroom, elektrische signalen, datagegevens of verschillende soorten vloeistoffen.

Sleepringen worden gebruikt bij transmissie van hoogfrequente signalen, hoge gegevenssnelheiden of waar een lage bit error rate (BER) vereist is. Hier wordt het juiste resultaat bereikt met een glasvezel sleepring.

Het productassortiment van Eltrex Motion omvat elektrische, vloeistof-, glasvezel- en gecombineerde (elektrisch + vloeistof + optische) sleepring. Er zijn 2 soorten kabel haspels: veerbelaste en gemotoriseerde. In het laatste geval voert een elektromotor het op- en afwikkelen van de kabels uit.

Eltrex Motion is bovendien in staat explosieveilige, ATEX EX gecertificeerde sleepring te leveren voor toepassingen in een potentieel explosieve omgeving.