Voordelen van prisma glijsledes in lineaire units voor wash-down-toepassingen

De Thomson Movopart Linear Units zijn voordelige lineaire units die ontworpen zijn voor transporttoepassingen zoals in verpakkingsmachines, Material Handling en fabrieksautomatisering. Deze Movoparts zijn verkrijgbaar in een prisma glijgeleiding uitvoering met riemaandrijving en optionele wash-down bescherming. De gepatenteerde prisma glijsledes zijn van een ontwikkelde polymeer dat langs de extrusie glijdt. Dit type lagers zijn ideaal voor toepassingen die:

  • Schokbelastingen hebben
  • Geluidsarm moeten zijn
  • Werken in een wash-down of bijtende omgeving

Lineaire bewegingssystemen met riemaandrijving en geleiderail

Deze standaard unit kan werken in veeleissende omgevingen, maar is ook verkrijgbaar in wash-down en extreem wash-down uitvoeringen voor bovenmatig zware omgevingen. De Movopart Linear Units bevatten een zelfinstellende, magnetisch afgesloten roestvrijstalen afdekband, die de unit beschermt tegen binnendringend vuil, stof en vloeistoffen. Bijkomend voordeel is dat de belt aan de binnenzijde van het profiel loopt en daardoor eenvoudig na te spannen is zonder de belasting van de slede te hoeven halen. Bovendien zijn de gepatenteerde zelfinstellende prismageleiders nauwkeurig, duurzaam en bestand tegen trillingen en schokbelastingen. Dit maakt de Movopart Linear Units een bijzonder rendabel lineair motion systeem voor wash-down toepassingen in zowel transportapplicaties als in vele andere veeleisende applicaties.

Ontdek of deze units ideaal zijn voor uw lineaire motion design project. In onderstaande video geeft onze leverancier Thomson wat technische tips.