Master controller FCT640 modulair

Voor industriële motion control biedt CMZ FCT640 programmeerbare plc-controller: een nieuwe generatie modulaire, compacte en hoogwaardige controllers op basis van CODESYS 3.5 met geïntegreerde I/O’s. Het technologisch hart van de PLC controller is volledig bedacht en ontwikkeld door CMZ.

FCT640 integreert motion control-oplossingen in een enkel en compact technologisch controller. Deze controller is uitgerust met de meeste veldbussen die in de industrie worden gebruikt (EtherCAT, CANopen, ModbusTCP) en geïntegreerde modulaire I/O-units, zowel digitaal als analoog.

De keuze voor het OPC UA-communicatieprotocol is de keuze voor een binnenkort implementeerbaar protocol. Dit om het systeem efficiënt en veilig met een netwerk naar buiten te kunnen verbinden door te zorgen voor volledige connectiviteit met andere apparaten, een bijzonder relevante functie voor Industrie 4.0. interoperabiliteit.

De kracht van de processor, de aanwezigheid van Ethernet- en CAN-poorten en seriële poorten, samen met een totale geheugencapaciteit van meer dan 1 GB plus een SD-kaart, completeren de indrukwerkkende technologische uitrusting van de FCT640.

Belangrijkste kenmerken FCT640 Master-controllers:

Processor
CPU: RISC dual core 64bit, 1,0 GHz cache op drie niveaus

Geheugencapaciteit
1 GB Nand Flash voor opslag 512 MB DRAM hoge bandbreedte 64 bit 1666 MT/s 32 KB Ferromagnetisch RAM (niet-volatiele PLC-gegevens) SD-kaart

Communicatiepoorten:
1xRJ45 Ethernet 10/100 MBit TCP/IP (Debug)
2xRJ45 Ethernet 10/100 MBit (veldbus)
1xRJ45 CAN-Bus (CANopen Master)

Lokale I/O-modules
64 modules, elk met een maximum van 16-bit IO (1024 digitaal) of 8 kanaals analoog (512 analoog) – Grote verscheidenheid aan modules beschikbaar

Veldbus
EtherCAT-master
CANopen Master

Netwerkverbinding
OPC-UA (binnenkort beschikbaar)
Modbus TCP Master/Slave
Communicatie op basis van UDP-TCP
Web Server
PLCHandler

Toekomstige optie
Geïntegreerde LTE-modem

Algemeen
Voeding 24V DC
9 LED’s RTC met CR2032 Batterij Reset-Knop – Herstel-Knop
0° – 50°C omgevingstemperatuur
Zonder ventilator

Afmetingen (mm) (zonder modules)
H 110 x B 57 x D 73

Gewicht (Kg) (zonder modules)
0,3