Eltrex van start in Frankrijk

Eltrex Motion breidt activiteiten uit

Eltrex France SAS Breda, 5 juli 2022 – Het succes van Eltrex Motion in de Benelux krijgt navolging in Frankrijk. Op 1 juli 2022 ging Eltrex France officieel van start. Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van Coen Waltman, tevens Director van Eltrex Motion in de Benelux. Marc Rea is in Frankrijk verantwoordelijk voor sales.


Eltrex Motion – een onderdeel van de Eight Lakes group – is gespecialiseerd in aandrijf- en positioneertechniek en actief in de apparaten- en machinebouw. De afgelopen jaren lag de focus op het verder versterken van de positie binnen de markt van ‘Motion Control Technologies’ in de Benelux. Daarbij werd onder andere ingezet op het beter bedienen van bestaande en nieuwe klanten door het meer delen van specialistische kennis.

“Na onze successen in België, Nederland en Luxemburg zijn we nu klaar voor de volgende stap: de start van Eltrex France”, zegt Waltman. “Diverse klanten en partners in de Benelux hebben ons gevraagd om hen te volgen naar Frankrijk. Dit maakt de expansie naar Frankrijk een logische keuze. We zijn ervan overtuigd dat we op deze voor ons nieuwe markt met onze expertise waarde kunnen toevoegen en zo nieuwe zakelijke kansen kunnen creëren. Zeker met Marc Rea aan boord. Met zijn meer dan 25 jaar ervaring in de motion control markt gaan we onze groeiambities waarmaken.”

Uitbreiding Eight Lakes group

Met de opening van Eltrex France breidt de Eight Lakes group zijn activiteiten op de markt voor industriële en professionele oplossingen verder uit. Andere bedrijven die tot de Eight Lakes group behoren zijn Telerex, EltrexPro, Luxendi, Rodax, Mechatronix, Cooling House, Aveva Select Benelux, Aveva Select Scandinavië, CATS en Cats Power Design. Met in totaal ongeveer 320 medewerkers realiseerden deze bedrijven in 2021 een jaaromzet van 135 miljoen euro.

De Eight Lakes group is overigens geen onbekende in Frankrijk. De bedrijvengroep heeft kantoren in Pringy en in Villebon-sur-Yvette nabij Parijs waar ook het hoofdkantoor van Eltrex France is gevestigd.