Innovatieve compacte geared brushless motor revolutionaliseert agrarische robotica

Een doorbraak in precisie en efficiëntie

PMW Dynamics, een toonaangevende pionier in geavanceerde engineeringoplossingen, onthult met trots haar nieuwste innovatie. De IG9190, specifiek ontworpen voor het aandrijven van agrarische robottoepassingen. Deze geavanceerde gearbox vertegenwoordigt een significante vooruitgang op het gebied van precision farming, en biedt ongeëvenaarde efficiëntie en prestaties bij de ontwikkeling van autonome robotvoertuigen.

De IG9190 voldoet aan de unieke eisen van moderne agrarische automatisering en biedt een robuuste en betrouwbare in-wheel motoroplossing voor het aandrijven van een breed scala aan robottoepassingen. Deze gearbox is zorgvuldig ontworpen om de power transmissie te optimaliseren en zorgt voor een naadloze integratie met verschillende robotsystemen om de algehele operationele efficiëntie te verbeteren, of de eenheid nu wordt gebruikt om de wielen aan te drijven of voor de aandrijving van manipulatorarmen. De IP65-classificatie betekent dat de geared brushless motor geschikt is voor alle onvoorspelbare weersomstandigheden. De gearbox unit is afgedicht, onderhoudsvrij en ontworpen om te werken bij temperaturen van -10 tot +40 graden Celsius.

De belangrijkste kenmerken van de IG9190 zijn:

Compact en krachtig ontwerp:

Met de 500W-versie die slechts 220 mm lang is, heeft de IG9190 een compact en robuust ontwerp, waardoor het ideaal is voor integratie in robotplatforms zonder concessies te doen aan wendbaarheid of mobiliteit. Dankzij het ultracompacte ontwerp kan het worden geïntegreerd in het wiel zelf, waardoor de totale omvang van de unit wordt verkleind en de bewegende delen uit de buurt van gewassen worden gehouden.

Hoge koppel en precieze besturing:

Met een focus op precision farming levert de IG9190 een hoog koppel en een nauwkeurige controle, waardoor agrarische robots taken met ongeëvenaarde nauwkeurigheid kunnen uitvoeren, afval verminderen en de productiviteit maximaliseren. De IG9190 is ontwikkeld om met alle toonaangevende servo drive fabrikanten te kunnen werken en heeft tevens een continu koppelbereik van 14 tot 144 Nm (46 tot 353 Nm piek). Dit zorgt ervoor dat de IG9190 een maximale flexibiliteit bied voor de grootte, kosten en functie van het robotplatform.

Duurzaamheid en betrouwbaarheid:

Gebouwd met het oog op duurzaamheid, is de IG9190 ontworpen als een sealed unit met een operationele levensduur van 20.000 uur.  Er is geen onderhoud vereist voor beide modellen (met IP54- en IP65-classificatie) en het gearbox onderdeel heeft een levenslange smering, waardoor betrouwbare prestaties zelfs in de meest veeleisende agrarische omgevingen worden gegarandeerd. Deze lange levensduur minimaliseert de downtime en onderhoudskosten voor argrariërs.

All-in-One unit:

De IG9190 combineert een motor, gearbox, rem en encoder in een kant-en-klare unit. Met een keuze in power en in aandrijfopties kan het eenvoudig worden aangepast aan iedere applicatie, waardoor tijd, complexiteit en ruimte worden bespaard. Met een unit diameter van 124 mm en een unit lengte van slechts 220-290 mm levert de IG9190 maximale prestaties in een minimaal formaat.

Aanpasbare connectiviteit:

De IG9190 is ontworpen met aanpasbare connectiviteitsopties, waardoor naadloze integratie met een verscheidenheid aan robotplatforms en besturingssystemen mogelijk is, wat zorgt voor flexibiliteit en gebruiksgemak.

Energiezuinige Werking:

Ontworpen om het energieverbruik te optimaliseren, bevordert de IG9190 duurzaamheid in de landbouwpraktijk door het stroomverbruik te minimaliseren zonder afbreuk te doen aan de prestaties. De IG9190 is verkrijgbaar in vermogens van 500W, 1Kw en 1.5Kw en bedrijfsspanningen van 24V, 48V en 72V voor maximale flexibiliteit en compatibiliteit.