IVT staat voor kostenbesparing

Met dit artikel wil Eltrex Motion, officieel distributeur van PBC Linear in Nederland, deze interessante klantcase met u delen. Wat was het probleem waarvoor de klant om raad vroeg: om hoogwaardige dwarsnaad lasmachines te bouwen is een nauwgezet uitlijnproces vereist voor het portaal met lineaire geleidingssystemen. Hoe kan men dit optimaliseren?
Deze klantcase vertelt hoe de klant, door gebruik te maken van de IVT van PBC Linear, de montagetijd van het systeem drastisch verminderde, de veelvoud aan componenten elimineerde en de precisie van de dwarsnaad lasmachine significant verhoogde.

Fabrikant van thermoplastische fibers vermindert de montagetijd van het systeem

Door gebruik te maken van extreme hitte voor het lassen van een breed scala aan thermoplastische fibers is Miller Weldmaster, een in Ohio gevestigde fabrikant van thermoplastische vezels, in staat innovatieve producten aan een reeks industrieën te leveren, waaronder: opblaasbare materialen, vrachtwagenzeilen, banners, tuinmeubilair en meer. Deze fibers worden aan elkaar gelast door Miller Weldmaster’s productielijn van hoogwaardige dwarsnaad lasmachines. Vanwege een nauwgezet uitlijningsproces voor een portaal met lineaire geleidingssystemen, had Miller Weldmaster een oplossing nodig die minder componenten gebruikte en tegelijkertijd ook de precisie verhoogde.

De PBC lineaire oplossing

Het antwoord op deze beide vragen was: de Integral Vâ„¢ Technology (IVT) van PBC Linear. IVT kan zowel rechtop als omgekeerd worden gemonteerd zonder verlies van belasting en is ideaal voor een veelvoud van toepassingen. Omgekeerd gemonteerd, zorgt de Integral V-rail ervoor dat de dwarsnaad lasmachine langs een zeer nauwkeurig lineair pad kan glijden voor bijzonder nauwkeurige lassen. Standaard railsystemen zijn doorgaans duur en vereisen een zorgvuldige uitlijning en kwaliteitsborging voor optimale prestaties. Daarnaast eisen ze ook verschillende montagecomponenten en ophangingen langs de rail om een nauwkeurige werking te kunnen garanderen, wat leidt tot extra productiekosten en uitlijntijd.

IVT omzeilt deze valkuilen van dergelijke verouderde lineaire geleidingen door toepassing van nieuwe ontwerpverbeteringen en bewerkingstechnieken. Het gepatenteerde SIMO™-proces van PBC Linear zorgt voor vlakke oppervlakken, nauwe toleranties en starre geleiding. Met simultaan frezen bewerkt SIMO alle kritische randen van een aluminium extrusie in één snelle beweging en worden de natuurlijke onnauwkeurigheden van een aluminium extrusie profiel, zoals buiging, kromtrekken, verdraaiing en kromming geëlimineerd. Gehard stalen inzetstukken zijn ingebed in de speciaal ontworpen extrusie voor een soepele, herhaalbare verplaatsing van de IVT-wagen. Het eindresultaat is de volgende generatie lineaire railgeleidingssystemen.
IVT vermindert significant de montagecomponenten, bevestigingsmiddelen en installatietijd voor uitlijning, terwijl nauwkeurige lineaire bewegingen worden gegarandeerd tegen beduidend lagere totale installatiekosten.

Resultaten / ROI

Gewapend met de Integral V-technologie van PBC Linear is Miller Weldmaster erin geslaagd de montagetijd met 60% te verkorten, arbeids- en productiekosten te verlagen en de nauwkeurigheid van hun lijn van dwarsnaad lasmachines te vergroten.

Customer Case IVT of PBC Linear