Railsystemen Voor Lange Verplaatsingstrajecten

Hoewel veel lineaire verplaatsingen over relatief korte afstanden gaan, zijn er toepassingen die een verplaatsingsafstand van wel 12 ~ 15 meter vereisen of zelfs langer. PBC Linear biedt een assortiment dat voldoet aan de vraag naar uiteenlopende lange lengtes, waaronder verschillende opties die rails kunnen koppelen. Als er voor langere trajecten koppelrails nodig zijn, raden wij rolelementen aan (wiel, kogel, enz.).

Lineaire Glijlagers

PBC Linear krijgt vaak vragen van klanten die geïnteresseerd zijn in de glijlagers van onze Gliding Surface Technology voor verplaatsingen over langere trajecten. Enkele producten binnen deze productserie zijn bijv. Uni-Guide, Low Profile Uni-Guide en Mini Rail. Daarnaast vallen onze keramisch gecoate geleidingen, ook wel bekend als ‘aluminum feather shafting’, en keramisch gecoate rails, of ‘feather rail’, beide in de categorie glijlagers.
Corrosiebestendigheid en lichtgewicht zijn aantrekkelijke eigenschappen voor deze productserie. Hoewel het allemaal uitstekende producten zijn en uitstekende keuzes voor een breed scala toepassingen, zijn ze minder geschikt om te koppelen. De reden daarvoor is dat lineaire glijlagers en sledes die gebruik maken van glijlagersystemen een exacte loopspeling vragen waarbij uitlijning essentieel is en dat koppelingen obstakels kunnen veroorzaken door uitlijningsfouten. De Uni-Guide, Low Profile Uni-Guide en Mini-Rail wagens zijn bovendien afgestemd op de rails, waardoor uitbreiding van rails problematisch is.

Rolelementen

Zoals eerder vermeld, zijn de productseries met wielen, rollen of kogels de beste kandidaten om een koppeling te passeren in rails/geleiders. We zullen enkele van die productseries die geschikt zijn voor lange lengtes onder loep nemen, te beginnen met Roller Pillow Blocks en daarna met Redi-Rail, Hevi-Rail en IVT-lineaire geleidingen.

Roller Pillow Blocks

Roller Pillow Blocks gebruikt ronde assen als geleider. Grote nokvolgers in het rollenblok leveren industriële krachtige prestaties voor lange verplaatsings afstanden en zijn uitstekend bestand tegen verontreinigde omgevingen. Voor zeer lange trajecten raden wij aan om de gehard stalen of geharde RVS-assen af te steunen op een aluminium ondersteuningsrail. De as- en ondersteunings samenstelling (SRA) kan op lange trajecten worden gekoppeld en de wrijvingsarme rollers kunnen gemakkelijk de koppelpunten en verkeerd uitgelijnde of doorhangende geleiders passeren.
• Maximale doorlopende lengte voor een rail: 4,57 meter (15 feet).
• Eindverbinding: wrijvingsarme rollers kunnen niet al te grote uitlijningsfouten en doorhangende geleiders vereffenen.
Redi-Rail

Redi Rail is een zeer veelzijdig product en kan zodanig worden gemonteerd dat zowel het radiale als het axiale draagvermogen kan worden benut. Na de referentiecyclus van onderstaande coördinaat-as kan een belasting in Y-richting gebruik maken van het radiale draagvermogen. Een belasting in Z-richting oefent kracht uit op de axiale belastingstoestand. De Redi-Rail metrische serie is beschikbaar in 3-, 4-, en 5-wielige sledes en biedt een pre-load optie.
• Maximale doorlopende lengte voor een rail: 5,79 meter (19 feet).
• Eindverbinding: de gekoppelde rails zijn voldoende nauwkeurig in pick-and-place-toepassingen. Geen zelfrichtende functie of zwevende optie, dus uitlijning is belangrijk en een van de belangrijkste uitdagingen voor parallelle constructies.
Hevi-Rail
Hevi Rail wordt meestal gebruikt in toepassingen die niet al te grote nauwkeurigheid vereisen. De rails zijn van standaard constructiestaal en daarom gemakkelijk te lassen, waardoor het mogelijk is om de verbinding glad te slijpen voor soepele overgangen tussen de rails. Door het hoge draagvermogen is dit een goede keuze voor zware belastingen over grotere afstanden.
• Maximale doorlopende lengte voor een rail: 7 meter (23 feet).
• Eindverbinding: gemakkelijk te lassen.
Integral-V Lineaire Geleiders

Integral-V technologie biedt een assortiment railprofielen en bijbehorende wagens. De maximale lengte van de meeste profielen is ongeveer 4 meter (12 feet), voldoende voor de meeste toepassingen, maar is gemakkelijk koppelbaar voor langere trajecten. Het V-profielwiel zorgt voor een eenvoudig passage van de koppeling tussen de rails. De meeste profielen gebruiken een enkele rail vanwege het hoge moment. Door de instelbare pre-load in combinatie met een topsnelheid van 10 m/s is de IVT een unieke keuze voor vele toepassingen.
• Maximale doorlopende lengte voor een rail: ongeveer 4 meter (12 feet).
• Eindverbinding: het V-profielwiel zorgt voor een eenvoudige passage van de railverbindingen.