Harsh Environments

Applicaties voor extreme omstandigheden ontwerpen

5 Aandachtspunten voor de aandrijving en besturing

Sommige machines krijgen veel te verduren. Denk aan landbouw- of sorteermachines die te maken hebben met schokken, vocht, stof en extreme temperaturen. Of aan machines die onder water worden gebruikt zoals onderwaterrobots, die bestand moeten zijn tegen een hoge druk en grote temperatuurverschillen in korte tijd. Of automaten die buiten in weer en wind staan, in de vrieskou of juist in de volle zon.

Ook in de luchtvaart en ruimtevaart worden machineonderdelen zwaar op de proef gesteld. Zo hebben vliegtuigen te maken met grote temperatuurverschillen en grote hoogtes en daarmee een hoge luchtdruk. Een vliegtuig dat opstijgt vanuit een landklimaat landt enkele uren later mogelijk in een zeeklimaat waar zout invloed heeft op de metalen en de verbindingen voor de signalen. Hoe zorgt u er dan voor dat omgevingsfactoren geen vat krijgen op de elektronica en de bewegende onderdelen?

Alles weten over applicaties voor extreme omstandigheden?

Vul uw gegevens hier in en download de white paper!

    * Toestemming

    Ik geef toestemming dat de bovenstaande gegevens voor bepaalde tijd worden opgeslagen. De opgeslagen gegevens kunnen worden gedeeld met medewerkers en leveranciers van bedrijven binnen de Eight Lakes group die hun uiterste best zullen doen uw vraag te beantwoorden en uw privacy te waarborgen.