Mechanical

Mechanische Componenten

Het kiezen van de juiste mechanische componenten voor uw machine is vrij complex. U moet rekening houden met factoren zoals belasting, veiligheidseisen, gewenste efficiëntie, slijtage en warmteontwikkeling.

Eltrex Motion weet als geen ander waar een mechanisch component in een specifieke situatie aan moet voldoen. Als distributeur van vele toonaangevende merken zijn wij een expert op het gebied van mechanische componenten voor apparaten en machines.

We kunnen u vanaf de ontwerpfase adviseren bij de selectie van componenten en deze integreren in uw eindproduct. Of zelfs de complete oplossing verzorgen van concept tot ingebruikname.

Productaanbod

We hebben een breed aanbod aan mechanische componenten dat onder andere bestaat uit:

  • Lagers. Lagers zijn zeer belangrijk voor een efficiënte en veilige werking van een machine. Bij het selecteren van het soort lager moet met vele factoren rekening worden gehouden. Denk hierbij aan de belasting (radiaal, axiaal of een combinatie), de toepassing, de beschikbare ruimte voor het lager en specifieke eisen op het gebied van stijfheid, nauwkeurigheid, precisie en geluid. Ook het kostenplaatje moet natuurlijk kloppen.
  • Spindels.Een vergelijkbare complexiteit geldt voor spindels die worden gebruikt om een roterende in een lineaire beweging om te zetten of andersom. Er zijn meerdere typen spindels met uiteenlopende kenmerken die ze geschikt maken voor verschillende toepassingen. Zo bieden kogelomloopspindels doorgaans een hoge lineaire nauwkeurigheid en efficiëntie, terwijl trapeziumspindels een kosteneffectieve oplossing zijn.
  • Actuatoren en tandwielen. De juiste actuatoren en tandwielen zorgen voor bewegingen in de goede volgorde, op het juiste moment, met de gewenste snelheid, nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid.

Snelle Levering

Door goede banden met leveranciers kunnen we de producten snel leveren tegen een aantrekkelijke prijs. Uiteraard bieden we waar nodig technische ondersteuning. Wilt u meer informatie over onze componenten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.