Intra Logistics in Motion

Binnen de intralogistiek is men continue bezig om de stroom van informatie en materiële goederen te optimaliseren en te beheren door steeds meer te automatiseren en te integreren. De ontwikkelingen op het gebied van motion control staan dan ook niet stil. Het gebruik van AGV’s (automated guided vehicles) om producten te verplaatsen neemt hierdoor steeds meer toe. Dit is terug te zien in de enorme variatie in het soort AGV’s en de voorwaarden waaraan deze moeten voldoen. Voor deze whitepaper delen wij graag een interessante customer case met jullie.

Klantwens – ontwikkeling AGV

Voor de ontwikkeling van een nieuwe AGV zocht een klant contact met Eltrex Motion. Men wilde graag een nieuwe AGV ontwikkelen die gebruikt zou worden in hun productie en warehouse om pakketten te verplaatsen. Om dit te realiseren moest de AGV worden voorzien van een aandrijftrein en een additionele hefbeweging. Een pakket wordt namelijk eerst van de transportband afgenomen waarbij het heffen gecontroleerd langzaam- en het dalen snel plaatsvindt, zodat de AGV daarna snel kan wegrijden. Het rijden is namelijk alleen mogelijk als het pakket in de onderste positie staat. Daarnaast moest de AGV kunnen opereren in een omgeving waar de temperatuur varieert tussen de 10 en 35 graden Celsius. 

Eltrex Motion biedt diverse motion oplossingen, maar om de juiste componenten voor deze klant te selecteren zijn eerst de uitdagingen in kaart gebracht. Zowel het rijden als het heffen van pakketten moest worden aangedreven en hiervoor was de wens om zoveel mogelijk dezelfde componenten te gebruiken. Dit biedt namelijk voordelen in onderhoudskosten van de AGV. Daarnaast is ook de energiezuinigheid van de AGV van groot belang. De accu heeft een spanning van 48 VDC. De drives dienen daarom zo efficiënt mogelijk met de accucapaciteit om te gaan, zodat de AGV langer kan worden gebruikt alvorens deze weer opgeladen moet worden. 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Meer weten over onze Intra Logistics oplossingen ?