Engineering & Projecten-service

Met een eigen engineering lab, testfaciliteiten en werkplaats staat het engineering team van Eltrex Motion tot uw beschikking bij het ontwikkelen van uw motion-applicatie. Naast een diepgaande kennis van de mechanische aspecten van aandrijvingen hebben we ook de mensen in huis om u te ondersteunen bij het programmeren van controllers & drives en u te helpen bij de ontwikkeling van de gehele applicatie.

De aandrijving is het hart van iedere machine of installatie en een nauwkeurige afstemming tussen constructie, aandrijving en besturing is essentieel voor een goed functioneren. Dit vereist een goede en vroegtijdige samenwerking tussen uw technici en onze engineers. Bij voorkeur vindt een vooronderzoek of haalbaarheidsstudie plaats naar de mogelijkheden van een nieuw besturingssysteem. Dit onderzoek wijst uit of het nieuwe systeem haalbaar is vanuit technisch en financieel oogpunt.

Eltrex Motion is een partner die niet stopt bij het ontwerpen van een besturing naar de door u opgegeven specificaties, maar die ook actief meedenkt in eventuele alternatieve oplossingen. Hieruit kunnen mogelijkheden of technieken voortvloeien die de oplossing eenvoudiger of voordeliger maken. Eltrex Motion kan u in zo’n situatie adviseren en de voor- en nadelen voor u in kaart brengen. Vaak wordt ook samen met u de interface (HMI) voor uw applicatie bepaald en ontwikkeld.

Innovatieve en complete motion systemen worden toegewezen aan het projectteam. Zij zorgen er samen met de projectmanager voor dat elke fase van het project correct verloopt vanaf de haalbaarheid, conceptuele analyse, keuze van de componenten, samenbouw, applicatie software, inbedrijfname tot en met de training. Tijdens het ontwikkelproces wordt gebruik gemaakt van softwarepakketten zoals SolidWorks, Visual Studio en ePLAN P8.