Lineaire aandrijving in Packaging

Betrouwbaar – Schoon – Stil – Eenvoudig

Bij het ontwerpen van verpakkingsmachines wordt vaak gezocht naar een ideale balans tussen prestatie, levensduur en kosten. Het gaat dus niet altijd over de meest accurate, gedegen, snelste en goedkoopste oplossing. Daarom bieden elektrische lineaire aandrijvingen een meerwaarde voor verpakkingsmachines. Niet alleen omdat het energiegebruik lager is, maar ook omdat er minder onderhoud nodig is.

Vaak worden pneumatische of hydraulische oplossingen gekozen bij het bouwen van verpakkingsmachines omdat men bekender is wet deze oplossingen. Daarbij moet dan vaak het nodige leidingwerk worden aangelegd, wat zeker voor het onderhoud meer kosten met zich meedraagt. En het realiseren van feedback is bij zowel hydraulisch als pneumatisch moeilijk.

Daarnaast bestaat bij hydraulische systemen het risico op olielekkages, zeker in de voedingsindustrie erg onwenselijk, en bovendien produceren deze vrij veel geluid. Bij pneumatiek kan luchtlekkage voor hoger energieverbruik zorgen en is het aanleggen van een voorziening om het vocht uit de lucht te houden essentieel. Dit kan tot onverwachte onderhoudskosten leiden die met elektrisch aangedreven lineaire systemen niet zullen voorkomen.

Verwante Producten

Meer weten over lineaire aandrijving?

Linear Motion Nieuws