Eltrex Motion - Integrated Motors

Integrated Motors

Voordelen & toepassingen

Een integrated motor is, zoals de naam al zegt, een package van motor, feedback (encoder), controller, amplifier, netwerkaansluiting en configureerbare digitale en analoge I/O’s. Dit alles in één industriële behuizing, waarbij de componenten optimaal op elkaar afgestemd zijn. Dit vereenvoudigt de integratie omdat de unieke kenmerken van motor en encoder vooraf ingesteld zijn in de drive, zodat verdere configuratie niet meer nodig is. Het gaat hier bijvoorbeeld om de Ohmse weerstand van de motorwikkeling, de toelaatbare nominaal- en maximaalstroom, het type encoder, de resolutie, het aantal kanalen, etc.

(De) centraal & modulair

Een integrated motor verbetert de efficiency, betrouwbaarheid en  kosten, vergeleken met oplossingen waarbij gekozen wordt voor losse motoren met encoders en drives. Denk bijvoorbeeld aan het elimineren van de soms lange motor en encoder kabels waarbij laatstgenoemde tevens als een soort van antenne gaat functioneren en zo storingen oppikt. Ook de assemblage van deze kabels in de machine brengen arbeidskosten met zich mee. Bij centrale opstellingen is het voldoende om vanuit het bovenliggen platform, vaak een industriële PC of PLC, een veldbus verbinding tot stand te brengen om te communiceren. Veel gebruikte veldbussen bij motion control zijn CANopen en EtherCAT. Ook wordt communicatie via DeviceNet, Profibus, Profinet, EtherNet/IP en Modbus toegepast.

Naast de communicatiekabel heeft een integrated motor alleen nog een voedingskabel nodig. Het voordeel hiervan is dat deze doorgelust kan worden naar de volgende integrated motor, waardoor modulaire systemen eenvoudig opgebouwd en uitgebreid kunnen worden.

Standalone

Een integrated motor kan ook standalone gebruikt worden om 1 of meerdere assen gelijktijdig te besturen. Hiervoor is een complete set van systeemvariabelen voor tuning, motion control, monitoring en configureerbare digitale en analoge I/O’s beschikbaar. Sensoren kunnen rechtstreeks worden ingelezen en interactie van buitenaf kan plaatsvinden met behulp van hardware buttons of HMI. Zodoende kunnen er eigen bouwblokken met functionaliteit ontworpen worden waarbij geen aparte PLC vereist is.

Industrieën

Integrated motoren worden toegepast in een breed scala van toepassingen en industrieën. Enkele voorbeelden worden in de white paper verder toegelicht.

Verwante Producten

Meer weten over Integrated Motors?