Over Eltrex Motion

Eltrex Motion is een specialist in aandrijf- en positioneertechniek. Wij leveren hoogwaardige onderdelen, diensten en complete oplossingen voor de apparaat- en machinebouw in de Benelux. Uw applicatiewensen staan hierbij centraal.

Onze klanten zijn actief in uiteenlopende markten: van defensie, hightech en gebouwautomatisering tot transport en logistiek, de landbouwsector en de biomedische industrie. De activiteiten zijn verdeeld in vijf specialismen: Mechanicals, Motors, Drives & Controllers, Peripherials en Projects.

Onze Werkwijze

We zijn erop gebrand u te voorzien van de beste oplossingen voor uw specifieke uitdagingen. Daar is niet alleen de juiste ervaring en expertise voor nodig. Maar het vereist ook experts die altijd op de hoogte zijn van de laatste productinnovaties en marktontwikkelingen. Bij Eltrex Motion beschikken we over deze vakkundigheid op het gebied van aandrijf- en positioneertechniek. Waarmee we u kwalitatief hoogwaardig advies kunnen bieden én de beste applicatieondersteuning.

Ook vinden wij het belangrijk dat u één aanspreekpunt heeft. Die korte lijnen dragen namelijk bij aan een optimaal eindresultaat.

Onze geschiedenis

Dat we over een grondige en uitgebreide knowhow beschikken, blijkt wel uit onze historie. Eltrex Motion is begin 2014 ontstaan uit de fusie van Eltromat en Telerex Motion Solutions. Beide bedrijven zijn opgericht in de jaren 70.

Met de fusie werd de engineeringkennis van Eltromat gekoppeld aan de sterke marktpositie en geavanceerde dienstverlening van Telerex. Mede hierdoor zijn we nu een onestopshop voor aandrijf- en positioneertechniek in de Benelux.

De Eight Lakes Group

Eltrex Motion is onderdeel van de Eight Lakes group, een private groep ondernemingen actief in een breed scala aan professionele en industriële markten. Onze activiteiten richten zich zowel op distributie, engineering en productie, als op softwareoplossingen voor de industriële en infrastructuur markt. De Eight Lakes group zorgt voor een platform waar ondernemers uitblinken in het in de markt zetten van een grote variëteit aan technologieën en innovaties. Met een passie voor techniek en hun gespecialiseerde kennis helpen onze bedrijven hun klanten met innovatieve en concurrerende oplossingen voor hun markten. Klanten profiteren ook van de kracht en kennis van de Eight Lakes Shared Services. Als houder van de Authorized Economic Operator (AEO-F) status en meer dan 50 jaar ervaring in logistiek, opslag en export accelereert de groep haar leden in hun dagelijkse operaties waar de klant optimaal van profiteert. Vanuit onze distributiecentra in Nederland en Hong Kong verzenden wij onze goederen naar meer dan 60 landen wereldwijd.

De groep is financieel onafhankelijk en ISO 9001 gecertificeerd. Met ongeveer 320 medewerkers is in 2021 een jaaromzet van ruim 135 miljoen Euro behaald. Leden van de groep zijn Telerex, Eltrex Motion, EltrexPro, Luxendi, Rodax, Mechatronix, Cooling House, Aveva Select Benelux, Aveva Select Scandinavië, CATS en Cats Power Design. Onze vestigingen zijn te vinden in Nederland, België, Frankrijk, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Taiwan.

Kwaliteit & Distributie

Om een goede werking te garanderen worden er door het management halfjaarlijks kwaliteitsdoelstellingen per domein opgesteld, welke eveneens aansluiten bij de strategie, het bedrijfsbeleid en de bedrijfscultuur van Eltrex Motion.
De algemene voorwaarden van Eltrex Motion B.V. zijn hier te vinden: Algemene voowaarden Eltrex Motion. Wilt u meer weten over de ISO 9001 certificering of onze Incoterms? Klik dan hier.

Vacatures

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan bij een dynamisch bedrijf? Wordt jij enthousiast van een bedrijf dat met zijn klanten mee denkt en hen (totale) oplossingen aan bied?

Bekijk hier onze openstaande vacatures en solliciteer hier!