Agri Automation

In de agrarische sector neemt de digitalisering en automatisering snel toe. Deze groei wordt vooral veroorzaakt door groeiende personeelstekorten en meer focus op duurzaamheid. En het einde van deze groei is nog lang niet in zicht. Een van deze ontwikkelingen is de verregaande robotisering. Een ontwikkeling die mede gedreven wordt door de schaarste aan personeel waardoor de arbeidskosten stijgen. Dit biedt veel mogelijkheden voor de fabrikanten in de agritech-markt. Maar de robotisering is maar een deel van de ontwikkelingen die plaatsvinden. Ook op het gebied van machinebouw zien we verregaande verbeteringen op het vlak van automatisering door meer gebruik te maken van slimme en data gedreven technologie.

Sanovo zet verpakkingen in de juiste positie met motorset Eltrex

‘We streven naar een individuele eibehandeling’

De eiersorteermachines van Sanovo kunnen honderdduizenden eieren per uur inspecteren en sorteren. En ervoor zorgen dat de eieren in de juiste verpakking terechtkomen, met behoud van de mogelijkheid om de herkomst van ieder afzonderlijk ei te traceren. Samen met Eltrex Motion ontwierp Sanovo een nieuw motorconcept dat ervoor zorgt dat de verpakkingen altijd in de juiste positie op de transportbaan staan.

Munckhof elektrificeert fruitteeltmachines

‘Elektromotoren zorgen voor meer comfort’

De oogst- en spuitmachines van Munckhof Fruit Tech Innovators rijden door boomgaarden wereldwijd. De meeste machines worden aangedreven door een traditionele verbrandingsmotor. “Maar de elektromotor heeft wat ons betreft zeker de toekomst”, zegt Tom Verhaegh, engineer bij de machinebouwer uit het Limburgse Horst. Samen met sparringpartner Eltrex Motion verkent Munckhof de mogelijkheden voor elektrificatie.

Bercomex verwerkt snijbloemen met Moons-motoren van Eltrex

‘Onze processen vragen om een precieze aansturing’

Per uur duizenden ongesorteerde snijbloemen verwerken tot mooie boeketten, zonder ook maar één steel te beschadigen. “Dat vraagt om stappen- en servomotoren waarmee je het proces tot op de millimeter nauwkeurig kunt aansturen”, zegt Bas van der Werf, Manager Software Engineering bij Bercomex. Met de hulp van Eltrex Motion ontwikkelde Bercomex een oplossing die de bloemen behandelt met een grote precisie.

Meer weten over onze Agri Automation oplossingen ?