Drives & Controllers

De juiste koppeling

Drives en controllers zorgen voor de koppeling tussen de hardware (motor) en software. Maar hoe kiest u nu voor de beste oplossing in uw situatie? U moet hierbij niet alleen kijken naar bijvoorbeeld de toepassing en het type motor. Maar ook naar aspecten als de gewenste functionaliteit en het communicatieprotocol.

We adviseren u graag over de meest geschikte componenten voor uw toepassing. Dit advies kan belangrijk voor u zijn. Niet in de laatste plaats omdat drives en controllers nog weleens met elkaar worden verward. Grof gezegd regelt een drive alleen de aandrijving van de motor, terwijl een externe microcontroller of -processor de logica en digitale aansturing voor zijn rekening neemt. Bij een controller zit die logica ingebouwd en zorgt een hogere interface voor de aansturing.

Ook kunnen we de componenten integreren in het eindproduct. Of we bieden u een totaaloplossing – van ontwerp tot ingebruikname.

Drives en motion controllers

Eltrex Motion beschikt over een uitgebreid assortiment aan drives, controllers, versterkers voor diverse typen motoren – zoals servomotoren en stappenmotoren – en bijbehorende besturingssoftware. Het productaanbod bevat onder andere gedistribueerde en gecentraliseerde systemen, analoge en digitale modellen en motion controllers met PLC-functionaliteit.

 • Digitale high performance motion controllers 0-5KWatt;
  Deze controllers zijn toe te passen voor AC en DC servomotoren, DC borstel- en DC/AC borstelloze motoren en stappenmotoren. Diverse opties zijn mogelijk op het gebied van bus communicatie, zoals EtherCAT, Ethernet/ IP, CANopen, DeviceNet, Macro, RS232 en RS485. Daarnaast wordt een grote variatie aan feedbacksystemen ondersteund, zoals absolute en incrementele
  encoders, sincos encoders, digitale hallsensoren, resolvers, tachos, enzovoorts. Ook zijn er tot max. 22 om 8 I/O beschikbaar. Tot 20 om 7 digitale en 2 om 1 analoge I/O. Eventuele aanpassingen behoren ook tot de mogelijkheden. De controllers zijn zowel in single als Multi axis te leveren, waarbij de bouwvorm van Din rail montage tot cost effective PCB pluggable kan zijn.
 • Analoge versterkers;
  Voor borstel en borstelloze motoren. Verkrijgbaar in AC en DC uitvoering die een trapezoïde, of sinusvormige commutatie ondersteunen.
 • Kwalitatieve, maar eenvoudige low-cost stepper drives;
  AC of DC gevoed en met oa. puls-richting inputs, microstepping opties en aanvullende IO.
 • Programmeerbare low-cost stepper drives;
  Zowel AC als DC gevoed, puls-richting-, analoge- en digitale inputs, microstepping opties, diverse bussystemen mogelijk zoals Ethernet/IP, CANopen, RS232 en RS485.

Voor de communicatie tussen de componenten kunt u daarnaast kiezen uit meerdere opties. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit de communicatieprotocollen CANOpen, EtherCAT, ethernet/IP en DMX control. En ook qua functionaliteit is er een grote diversiteit. Wij helpen u hier graag bij.

Software

Bij het ingebruiknemen van de oplossing, kunnen onze engineers elke denkbare beweging programmeren. Ze ondersteunen u bij de ontwikkeling van de benodigde applicatiesoftware of de HMI-software voor de machinebesturing. Hierbij wordt gebruikgemaakt van VB.NET (Visual Basic), LabVIEW en programmeerbare touchscreens.

Wilt u meer informatie over onze drives en controllers? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.