'Get yourself updated!'

De ontwikkelingen binnen de professionele en high tech industrie volgen elkaar snel op en dat brengt veel nieuwe producten en innovaties met zich mee. We houden u hiervan graag op de hoogte middels onze nieuwsrubrieken en nieuwsbrieven.

Nieuwe Electrak XD-serie van Thomson

Met de Electrak XD hebben elektrische lineaire actuatoren een evolutionaire sprong gemaakt. De XD-serie heeft de actuatietechnologie geïntroduceerd, iets wat voorheen slechts beheerst werd door hydraulische systemen. De Thomson Electrak XD is sterk genoeg om hydraulische toepassingen aan te kunnen. Tegelijkertijd is deze serie slimmer, kleiner en efficiënter dan concurrerende technologieën.

Lees meer

Moog Animatics introduceert de Class 6 D-style SmartMotor™

Moog Animatics is verheugd om de lancering van de nieuwe Class 6 D-style SmartMotor aan te kondigen. Deze nieuwe SmartMotor breidt de mogelijkheden van het toch al zeer programmeerbare Servo systeem uit en integreert de motor, multiturn absolute encoder, amplifier en controller samen. Hierdoor biedt de nieuwe Class 6D een kleinere footprint, lagere totale kosten en een eenvoud aan design die moeilijk te evenaren is op de markt.

Lees meer

Torque limiter SecMatic Plus Type 588 of Mönninghoff

The SecMatic Plus torque limiter is specially designed to protect and meet the high values of high-tech machines and systems. The torque guarantees a long-life cycle and is transmitted without backlash. It provides a high functional reliability.

Lees meer

Eltrex van start in Frankrijk

Het succes van Eltrex Motion in de Benelux krijgt navolging in Frankrijk. Op 1 juli 2022 ging Eltrex France officieel van start. Het nieuwe bedrijf staat onder leiding van Coen Waltman, tevens Director van Eltrex Motion in de Benelux. Marc Rea is in Frankrijk verantwoordelijk voor sales.

Lees meer
Breda Robotics

Eltrex Motion wordt lid van Breda Robotics

Afgelopen mei is Eltrex Motion lid geworden van Breda Robotics. Breda Robotics is een initiatief van diverse roboticabedrijven, Avans Hogeschool, de gemeente Breda en REWIN. Samen willen zij middels een Smart Industry Fieldlab robotisering in West-Brabant stimuleren.

Lees meer

Vaxtractor trekt 250 injectiespuiten per uur op

Grootschalige vaccinatiecampagnes worden gekenmerkt door complexe logistieke processen. Zo moeten zorgmedewerkers niet alleen de prikken zetten, maar de injectiespuiten ook vullen. Dit ‘optrekken’ is een tijdrovende en kostbare klus die uiterst nauwkeurig moet gebeuren. Atlas biedt hulp met de Vaxtractor die met een uiterste precisie 250 spuiten per uur optrekt.

Lees meer