Motion Peripherals

Randapparatuur & Toebehoren

Wilt u de absolute positie en snelheid van de as in een machine kunnen bepalen? Roterende elementen verbinden met statische constructies? Of roterende bewegingen omzetten in een lineaire beweging? Als het gaat om positioneer- en precisietechniek dan kan Eltrex Motion u altijd de juiste add-on bieden. Van remmen, koppelingen en sleepringen tot eindschakelaars en embedded I/O-kaarten: we kunnen putten uit een breed gamma van producten.

Randapparatuur

Met een breed assortiment Motion Peripherals hebben we alles in huis voor een complete oplossing. We kunnen u veel werk uit handen nemen, van ontwerp tot ingebruikname. We gaan graag met u in gesprek over de beste mogelijkheden voor uw motion-gerelateerde applicatie.

Feedbacksystemen

Met feedbacksystemen kunnen diverse parameters in motoren worden gemeten. Een absoluut feedbacksysteem weet altijd de absolute positie van de as, wat een homing routine overbodig maakt. Relatieve feedback geeft vanzelfsprekend de positie van de as weer tegenover een bepaald vertrekpunt. Voorbeelden hiervan zijn encoders (absoluut en incrementeel), tachometers, resolvers en potentiometers.

Meetsystemen

Voor het testen en simuleren van configuraties bieden wij geavanceerde apparatuur aan die uiteraard voldoen aan de hoge normeringen die gesteld worden.

Sleepringen

Sleepringen zijn een essentiële, dynamische verbinding tussen statische constructies en roterende elementen. Naast sleepringcontacten worden steeds vaker contactloze draaiverbindingen ingezet voor de overdracht van digitale data.

Veeleisende omgevingen

Speciaal voor zware omgevingen met hoge temperatuursverschillen, stof, vocht, vuil of trillingen heeft Eltrex Motion producten die tegen een stootje kunnen. Denk hierbij aan componenten zoals IO-borden, voedingen, SBC’s, etc.

Motion Fittings

Wij leveren alle gewenste bevestigingsmaterialen. O.a. machine-, stel-, soft tip-, schouder-, duim- en zegelschroeven, platte onderleg-, druk-, draai-, sluit-, opvul-, veer- en holle ringen, shims, afstandsbussen en draadbussen in diverse soorten.