Schok absorberende koppelingen

Deze zijn een combinatie van flexibele en elastische kunststof houders met ingewerkte verbindingsnaven. Kenmerkend hiervan is het dempen van vibraties en schokkende belastingen alsmede het electrisch isoleren van de te verbinden assen. Onderhoudsvrij, gelijkmatige rondloop en zonder bewegende delen.

Het Neo-Flex type is leverbaar met stelschroeven of klemring. Maximale hoekverdraaiïngsfout 1°, maximale parallelle uitlijningsfout 0,15 mm.

Koppelingen voor correctie van grote uitlijningsfouten

Met name de Flex-Thane en Flexible Shaft Couplings zijn bij uitstek geschikt voor het opnemen en corrigeren van grote zijdelingse- en hoekuitlijningsfouten. De flexible as bestaat uit een kwalitatief hoogwaardig koolstofstaal, gewikkeld op uiterst moderne wikkelmachines.

Continu bedrijf in één draairichting is voor dit type koppeling het selectie criterium.

Koppelingen voor correctie van uitlijningsfouten

Het axiaal bewegende kernelement van deze koppelingen compenseert hoek- en zijdelingse uitlijningsfouten. Ze zijn corrosie bestending en behoeven geen smering.

Encoder- of resolver koppelingen

De koppelingen welke bedoeld zijn voor plaatsing tussen aandrijving en terugkoppelmechanisme combineren een grote torsiestijfheid met een minimale (nul) speling. Deze koppelingen zijn de ideale oplossing in applicaties waar een hoge mate van positioneer nauwkeurigheid bij een constant toerental vereist is. Met name bij terugkoppeling van encoders en resolvers.
De uit één stuk vervaardigde Helix koppeling is verkrijgbaar met een enkele, drievoudige of zesvoudige spiraalgroef en bieden de ontwerper de meest ruime ontwerp criteria. Leverbaar in roestvast staal, aluminium en delrin. Tot deze zelfde groep behoren de “Wafer Spring” koppelingen en de balg- en askoppelingen.