Feedbacksystemen

Met behulp van feedbacksystemen kunnen diverse parameters in motoren worden gemeten. Een absoluut feedback systeem weet altijd de absolute positie van de as, hetgeen een homing routine overbodig maakt. Relatieve feedback geeft vanzelfsprekend de positie van de as weer tegenover een bepaald vertrekpunt. Bij het wegvallen van de stroom zal echter gehomed moeten worden om de integriteit van het systeem te bewaren. Voorbeelden hiervan zijn encoders (absoluut en incrementeel), tachometers, resolvers en potentiometers. Een belangrijk aspect is de meetmethode. Die kan bijvoorbeeld lineair of rotatief zijn en magnetisch of optisch.

 • Absolute encoders;
  Optisch en magnetisch, lineair en rotatief (Mechanical absolute encoders, Optical absolute encoders, Magnetic absolute encoders, Capacitive absolute encoders)
 • Incrementele encoders;
  Optisch, zowel lineair als rotatief
 • Tachometers;
  Rotatief, meten de snelheid van de as en genereren een overeenkomstige DC uitgangsspanning.
 • Resolvers;
  Rotatief, meten de mechanische positie / hoekverdraaiing van de as en genereren een overeenkomstig sinus/cosinus uitgangsspanning. Een resolver is een absoluut feedback systeem.
 • Potentiometers;
  Single of multiturn potentiometers

Randapparatuur en instrumenten

Eltrex Motion heeft nog veel meer add-ons opgenomen in het productaanbod. Van remmen, koppelingen en sleepringen tot eindschakelaars en embedded I/O-kaarten: we kunnen werkelijk aan al uw wensen voldoen. We gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie over specifieke add-ons? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Menu