De HFI-serie is het hoogtepunt van ENGEL’s elektrische aandrijvingen.

De synchrone aandrijvingen van de HFI-serie van ENGEL Elektroantriebe zijn een compacte aandrijfoplossing, geschikt voor vele toepassingen met één of meerdere assen in de voedsel-, transport- en mengtechnologie. Uitgerust met geïntegreerde besturingselektronica en een STO-veiligheidsfunctie, zijn ze beschikbaar met nominale vermogens tot ongeveer 600 watt en met nominale koppels tot 1,8 Nm.

De HFI-serie is interessant voor zowel de systeembouwer als de automatiseringstechnicus of een systeemintegrator, omdat het een efficiënte en compacte aandrijfoplossing is voor applicaties met één of meerdere assen in speciale machinebouw, in voedseltechnologie, in intra logistiek of in andere industriële toepassingen. Deze nieuwste serie bestaat uit synchrone aandrijvingen in vier maten met geïntegreerde besturingselektronica. Deze worden aangeboden in flensafmetingen van 47, 55, 65 en 75 mm en in twee lengtes per maat. De serie omvat nominale vermogens tot 600 watt met een maximaal nominaal koppel van 1,8 Nm. Voor korte tijd is tweemaal het nominale koppel beschikbaar om te versnellen. De HFI’s van ENGEL Elektroantriebe vallen ook op door hun indrukwekkende reeks functies, waardoor ontwikkelaars en ontwerpers toegang krijgen tot vele opties. Vooral de compatibiliteit met talrijke industriële veldbus systemen en de in de drive geïntegreerde STO-functie (Safe Torque Off), die als optie verkrijgbaar is, zijn bijzonder relevant.

Flexibele Oplossing Voor Servo technologie

De compacte synchrone motoren van de HFI-serie zijn gebaseerd op de beproefde HBI-serie van ENGEL Elektroantriebe. In vergelijking met zijn voorgangers hebben de HFI’s 10 tot 15% meer vermogen of koppel, afhankelijk van hun grootte, en bieden ze ook uitgebreide opties op het gebied van veldbus communicatie. De apparaten kunnen worden geïntegreerd in netwerken zoals EtherCAT, CANopen, PROFINET of EtherNet/IP.

De functionele veiligheidsfunctie “STO” (Safe Torque Off) biedt een adequate optie voor veiligheidsrelevante toepassingen waarbij gevaren in het algemeen en gevaren voor de bediener van de machine of het systeem veilig moeten worden uitgesloten.

Deze optionele elektronische veiligheidsfunctie, waarmee alle HFI’s kunnen worden uitgerust, heeft twee redundante kanalen en voldoet aan SIL-3 volgens DIN EN 61508 en bereikt prestatieniveau [e] Cat 3 volgens DIN EN 13849. Wanneer de veiligheidsfunctie wordt geactiveerd, wordt de aandrijving binnen 20ms spanningsloos zodat geen koppel meer kan worden gegenereerd en gevaarlijke bewegingen van de aandrijving of het overeenkomstige apparaat niet langer kunnen worden uitgevoerd. De ingangen van de STO zijn ook geschikt voor pulsen van OSSD-uitgangen. Dit betekent dat veiligheidsapparaten met bijbehorende diagnostische functies direct kunnen worden aangesloten en bediend zonder het gebruik van conventionele elektromechanische veiligheidsschakelaars.

Een potentiaalvrije statusuitgang geeft de status van de veiligheidsfunctie weer en maakt ook de cyclische functietest van de twee ingangskanalen mogelijk.

De optionele STO-veiligheidsmodule vereenvoudigt de implementatie van de vereiste veiligheidseisen. Het elimineert de behoefte aan conventionele elektromechanische schakelapparaten, verlaagt de kosten en creëert ook meer ruimte in de schakelkast.

SeriesDatasheetRated speed up to [rpm]Rated torque up to [Nm]Flangesize [mm x mm]
HFI 224.0000,3847 x 47
HFI 263.0000,6155 x 55
HFI 323.0001,465 x 65
HFI 373.0001,875 x 75

Productkenmerken:

  • Perifere werking, geschikt voor meerdere applicaties
  • Compact en krachtig ontwerp
  • CANopen®, EtherCAT, PROFINET, EtherNet/IP
  • Functionele veiligheid „STO“
  • Hoog resolutie encoder en sinusvormige stroomtoevoer
  • Meerdere configuraties mogelijk
  • Verkrijgbaar met planetaire tandwielen en houdremmen
Menu