Grote kracht in een compact pakket voor uw moeilijkste applicaties

De nieuwe Electrak®MD actuatoren zijn slimme elektrische lineaire actuatoren met een uitstekende vermogensdichtheid en bestand tegen de moeilijkste omstandigheden.

Ontworpen als kleiner familielid van de populaire Electrak HD-actuator, leveren de nieuwe Electrak slimme elektrische lineaire MD-actuatoren veel kracht in vergelijking met hun compacte afmetingen en presteren ze onverzettelijk en onderhoudsvrij onder de moeilijkste condities. De actuator heeft een grensverleggende vermogensdichtheid. De unit kan een werklast aan tot 2000 N (450 lbs) en is daarmee de ideale keuze om in veel gevallen zowel hydraulische als pneumatische cilinders te vervangen.

  • PLC-bestuurbaarheid. Geïntegreerde stuursystemen maken de weg vrij voor vele mogelijkheden, waaronder CAN-bus-opties en low-levelschakeling met of zonder positiesensor.
  • Toonaangevende betrouwbaarheid. >25% langere levensduur dan concurrerende modellen (onder volle 1 kN-last, 300 mm model).
  • Benijdenswaardig sterk. >10% hogere vermogensdichtheid dan de concurrentie (in het 1 kN-model).

Where does the Electrak MD perform at its best

Applicaties - Smart Logistics

Electrak® MD-actuatoren zijn ideaal bij de elektrificering van mobiele, laagvermogende toepassingen in een beperkte ruimte, zoals AGV’s en logistieke treinen waar grotere actuatoren moeilijk te gebruiken zijn en pneumatiek of hydrauliek vrijwel onmogelijk is. Electrak MD past ook goed in apparatuur die wordt gebruikt om materiaalstromen te sturen of om machines of opslagruimtes te vullen/legen.

Applicaties - Smart Packaging

Moderne verpakkingsmachines moeten snel kunnen worden ingesteld en eenvoudig aanpasbaar zijn om uiteenlopende verpakkingsgroottes te kunnen gebruiken. De eisen aan de arbeidscyclus in dit soort toepassingen zijn doorgaans laag, maar de positie tijdens het verplaatsen en vasthouden moet eenvoudig te beheersen zijn. De robuuste en weerbestendige Electrak® MD-actuator is met zijn geïntegreerde elektronica optimaal geschikt voor dit soort taken.

Applicaties - Smart Agriculture, Gardening and Landscaping

De wortels van de Electrak® MD liggen in ons voortdurende streven om de hoogste kwaliteit mobiele actuatoren op de markt te ontwikkelen voor gebruik in open terrein. Slimmere stuursystemen, lager energieverbruik en krachtigere prestaties resulteren in een efficiënter gebruik van zaad, water en meststoffen, nauwkeuriger ploegen, snoeien en oogsten, met verbeterde ergonomie, meer veiligheid en tegen lagere brandstofkosten.