Elmo Quartet Servo Driver

Zakformaat 20kW quad servo driver voor robotica

Tijdens de SPS-beurs in Nürnberg werd een nieuwe meerassige aandrijving gepresenteerd door Elmo Motion Control.
Vier 5 kW-servo-aandrijvingen op één enkele printplaat werken met één centrale stuurprocessor. Quartet combineert de eenvoud en kracht van gecentraliseerde aansturing met het compacte formaat en flexibiliteit van een gedecentraliseerd servo-ontwerp, klein genoeg om in een handpalm te passen.

Dit formaat maakt het ook mogelijk om de Quartet als geïntegreerd systeemcomponent op te nemen in plaats van in een externe behuizing. Het versterkt de visie dat een gecentraliseerde benadering meestal hoogwaardige meerassige aansturing levert met minimale vertraging, terwijl decentrale taakspecifieke servo’s betere servolussen hebben.

De module kan autonoom werken, maar ook als een standaard EtherCAT-knooppunt binnen een netwerk. Aansturing is 12-80 V, 12-100 V of 12-200 V, conform Elmo, bij 25-30 A continue (50-60 A piek). De Quartet is een meerassige aandrijving waarop 4 servomotoren tot 5 kW aangesloten kunnen worden, maar het is ook mogelijk om 3 DC-borstelmotoren of 6 stappenmotoren op de aandrijving aan te sluiten.

Door de kleine afmetingen is deze aandrijving ideaal voor mobiele toepassingen of projecten met een gedistribueerde, centrale aansturing. Het beste van alle werelden: topprestaties in meerassige aansturing, met een uiterst nauwkeurige, veilig geïntegreerde servo, die op eenvoudige programmering werkt.

Menu